Deze maand kan je weer overstappen van zorgverzekeraar en -polis, zodat de dekking overeenkomt met jouw zorgbehoefte voor 2021. Door alle verschillende zorgverzekeraars, polissen en voorwaarden is het alleen niet altijd even makkelijk om dit uit te zoeken. Terwijl het door de ontwikkelingen in de zorg(verzekeringen) juist steeds belangrijker wordt om goed te kijken naar wat bij jou past. Het KNGF (Genootschap Fysiotherapie) geeft na het vergelijken van de polissen en voorwaarden een advies voor de fysiotherapie.

Het kan natuurlijk zijn dat je maar weinig fysiotherapie nodig hebt en verder helemaal gezond bent. Dan kan je over het gehele jaar goedkoper uit zijn om je niet aanvullend te verzekeren, waarbij je voor die enkele keer zelf betaalt. Ook kan je kiezen voor een goedkope aanvullende verzekering. Daar zijn er heel veel van, maar let op, die vergoeden dus ook maar weinig behandelingen! Als je denkt veel fysiotherapie nodig te hebben, dan is er minder keuze. Er zijn twee aanvullende verzekeringen met ruime dekking voor fysiotherapie. Deze verzekeraars vragen ook niet om een medische verklaring en laten je helemaal vrij bij het kiezen van een fysiotherapeut/zorgverlener.

Fysiofiets kiest er ook in 2021 voor om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. De voorwaarden die worden gesteld door de zorgverzekeraars zijn niet verenigbaar met de unieke manier van werken van Fysiofiets. Fysiotherapie moet draaien om de zorg voor mensen, waarbij Fysiofiets er onder andere voor kiest om met ruime behandeltijden in de eigen omgeving van de cliënt te behandelen. Dit betekent voor jou laagdrempelig en direct contact, waarbij er breed gekeken wordt naar wat jij nodig hebt om samen niet alleen de symptomen te bestrijden, maar ook daadwerkelijk de klacht aan te pakken. Voor een passende zorgverzekering is het advies dan ook om voor een restitutiepolis (zowel basis- als aanvullende verzekering! Dit is op de vergelijkingssites niet vanzelfsprekend) te kiezen.

In bovenstaand overzicht staat de meest uitgebreide polis vermeld. DSW en Stad Holland hebben ook polissen met minder behandelingen waardoor de kosten per maand ook lager zijn.

Het voordeel van deze twee zorgverzekeraars is:
– Zowel basis- als aanvullende verzekering zijn restitutiepolissen. (Jij kiest zelf je zorgverlener; ongeacht of hij/zij wel of geen contract heeft of dat het omzetplafond van bijvoorbeeld een ziekenhuis is behaald. Op deze manier kan je ook altijd terecht bij de zorgverlener van jouw keuze en in het ziekenhuis bij jou in de buurt. Voor spoedeisende hulp kan je ook met een natura polis bij elk ziekenhuis terecht.) 
– Geen medische selectie (De zorgverzekeraar wijst jou niet af; ook niet als je bijvoorbeeld chronisch ziek bent en/of chronische klachten hebt.)
– Het eigen risico bij DSW voor de basisverzekering is met 375 euro 10 euro goedkoper dan bij andere zorgverzekeraars. 

Het KNGF heeft een folder uitgebracht, waarin meer informatie staat over waar je op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering. Klik hier om de folder te bekijken.

Mocht je na het lezen nog vragen hebben, dan mag je altijd laagdrempelig contact met mij opnemen via bart@fysiofiets.nl of Whatsapp (06-33335718)

BIG nummer: 49920016004
AGB code: 04125403


Copyright ©2019 Fysiofiets

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kan ik je helpen?