Fysio op locatie

Fysiofiets biedt kwalitatieve fysiotherapie aan van deze tijd: laagdrempelig, dicht bij de cliënt met aandacht voor duurzame gezondheid. Met het aanbieden van fysiotherapie in jouw eigen omgeving bied ik de juiste zorg op de juiste plek. Dit kan bij jou thuis, op het werk of bijvoorbeeld bij de sportvereniging zijn. De Fysiofiets rijdt bij je voor, ongeacht waar je bent, met alle benodigdheden die nodig zijn. Zo zit er standaard een behandelbank en overig materiaal in de transportbak.

Door het goed in kaart brengen van de lichamelijke factoren, de omgevingsfactoren die invloed hebben op de klacht en wat jij wél kan, wordt er een passend en persoonlijk behandelplan opgesteld. De winst voor jou is dat deze werkwijze een positief effect heeft op het herstelproces, je controle krijgt op de klacht en risicofactoren aangepakt worden. Samen kijken wij naar de mogelijkheden die er zijn om op een gezonde manier in beweging te blijven of te komen, waardoor jouw lichamelijke conditie op peil blijft en zo nodig verbetert.

Intake

De 1e afspraak staat in teken van een intake. Tijdens dit vraaggesprek bespreken wij de klacht en hulpvraag, en kijken wij naar wat je wél kan. Daarnaast krijg jij een beeld van mij als fysiotherapeut en mijn werkwijze. Aan het einde van de intake bepalen wij samen hoe verder te gaan. Mocht er geen indicatie voor fysiotherapie zijn, dan verwijs ik je waar nodig door naar iemand die jou hier wel bij kan helpen.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek bekijken wij alle factoren die invloed hebben op de klacht (zowel positief als negatief), waarna wij een passend behandelplan opstellen. Het onderzoek bestaat minimaal uit een lichamelijk onderzoek om uit te zoeken wat de reden van de klacht is. Afhankelijk van de klacht en hulpvraag neem ik waar nodig ook vragenlijsten af en bekijken wij omgevingsfactoren.

Behandeling

Met alle informatie uit de intake en het onderzoek stellen wij een behandelplan op. Aan de hand van dit plan gaan wij samen aan de slag voor een positief resultaat. Eerst werken wij aan een goede basis, zodat wij dit kunnen uitbouwen naar een veilig en passend beweegpatroon.

Tijdens het herstelproces krijg jij oefeningen, bijvoorbeeld om de regio waar de klacht zit sterker te maken. Ook voor deze oefeningen wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheden bij jou thuis. Hierdoor kan jij laagdrempelig met de oefeningen bezig zijn, waarbij er ook wordt gekeken naar de haalbaarheid hiervan. En niet alleen de fysieke omgeving, maar hoe integreer jij het herstel van de klacht met werk, gezin en andere verplichtingen? Dat soort vragen beantwoorden we in jouw persoonlijke, op maat gemaakte behandelplan.

Tijdens een behandeling sta jij als mens centraal. Doordat ik contractvrij werk, kies ik o.a. voor minder administratie en tijdsdruk. Ik neem alle tijd die nodig is om jouw klacht duurzaam op te lossen. Zo kort als mogelijk, zo lang als nodig.
Daarnaast kan ondersteuning geboden worden in het (weer) oppakken van sport bij een sportvereniging. Indien gewenst kan ik de 1e twee keer met jou mee gaan om te zorgen voor een veilige en warme overdracht naar de trainers, zodat jij op een veilige en vertrouwde manier actief kan zijn.

 

Klachten
Nek- en schouderklachten
Armklachten
Elleboogklachten
Rugklachten
Heupklachten
Knieklachten
Enkelklachten
Spierklachten
Gewrichtsklachten

BIG nummer: 49920016004
AGB code: 04125403

 

Aandachtsgebieden
Triggerpoint behandeling
Medical taping
Overgewicht en obesitas
Hoofdpijnklachten
Slaapfysiotherapie
Revalidatie aan huisAlgemene voorwaarden
Copyright ©2019 Fysiofiets