ParkinsonVitaal: bewegen als medicijn


Krijg meer regie met ParkinsonVitaal

ParkinsonVitaal is een fysiotherapeutische sportgroep voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, maar nog extra voor mensen die Parkinson hebben. Sporten werkt als medicijn. Bij ParkinsonVitaal wordt er in een groep van maximaal 4 personen gesport, waardoor iedereen de begeleiding krijgt die hij/zij nodig heeft. Er wordt o.a. gewerkt aan krachtopbouw, balans, flexibiliteit, coördinatie en conditie. Na afloop is er ruimte om met een kop koffie gezellig na te kletsen, maar ook om thema's die leven in de groep samen te bespreken.

Trainen doen we buiten op de dinsdag- en donderdagochtend bij honk- en softbalvereniging The Eagles. De oefenvormen die wij gebruiken zijn gebaseerd op de honkbalsport en aangepast voor mensen met Parkinson. Op deze manier ontstaat er een leuk, uitdagend en afwisselend sportaanbod. Je wordt gestimuleerd naar een actieve leefstijl, tijdens de trainingen maar ook in de rest van de week. Samen gaan we de strijd aan om jou meer grip te geven op jouw gezondheid en de onzekerheid die de ziekte van Parkinson met zich meebrengt. We maken het bewegen leuk!

Om deel te nemen aan ParkinsonVitaal kan je contact met mij opnemen door te bellen naar 06-33335718 of te mailen naar bart@fysiofiets.nl. Wij plannen dan een afspraak in voor een intake en onderzoek, om zo samen een behandelplan op te kunnen stellen.

"Sporten werkt als medicijn: mensen met de ziekte van Parkinson die gaan sporten, verbeteren op de motorische symptomen, maar ook op de niet-motorische symptomen zoals slaap, botdichtheid, obstipatie en depressie.”

Bas Bloem, Nederlandse neuroloog en hoogleraar neurologie aan het Radboud umc in Nijmegen

Vul onderstaand formulier in en
Bart neemt contact met jou op.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kan ik je helpen?