Over Fysiofiets

Fysiofiets is opgericht in 2019, omdat ik van mening ben dat ik als fysiotherapeut buiten de muren van een behandelkamer meer van betekenis kan zijn. Fysiotherapie gaat voor mij om het begeleiden van mensen bij fysieke klachten naar een veilig en passend beweegpatroon in de eigen omgeving. Voor mij past het dan ook beter om daar te komen waar de klacht is en te zien hoe men beweegt thuis, op het werk, of waar de klacht zich ook voordoet. Ik kijk naar mogelijkheden en wil mensen helpen om weer actiever te worden en de brug zijn van klacht naar beweging en zorg naar sport. Om dit te bereiken werk ik samen met organisaties/zorgaanbieders in de wijk.

Om het goede voorbeeld te geven wordt er gewerkt vanaf een transportfiets. Met deze nieuwe manier van werken breng ik niet alleen de cliënt, maar ook mijzelf en de zorg in beweging.

Fysiotherapeut

Bart Wijnands
Algemeen fysiotherapeut

Aandachtsgebieden:
Preventie
Myofasciale triggerpoints
Medical taping
Obesitas, lifestyle en training
Slaapfysiotherapie

Na het afronden van de opleiding CIOS Sportmanagement ben ik de opleiding fysiotherapie in Enschede gaan volgen. De afgelopen jaren heb ik in verschillende praktijken gewerkt binnen de 1e lijn als algemeen fysiotherapeut. Door het combineren van de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan binnen beide studies en werkervaringen ben ik in staat om de afstand tussen zorg en sport te overbruggen.
Met het starten van de Fysiofiets wil ik bijdragen aan de gezondheid van mensen. Ik wil mensen ondersteunen naar een veilige en vertrouwde plek waar iemand op een positieve manier met het lichaam bezig kan zijn om deze fit te houden en fysieke problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Klachten
Nek- en schouderklachten
Armklachten
Elleboogklachten
Rugklachten
Heupklachten
Knieklachten
Enkelklachten
Spierklachten
Gewrichtsklachten

BIG nummer: 49920016004
AGB code: 04125403

 

Aandachtsgebieden
Triggerpoint behandeling
Medical taping
Overgewicht en obesitas
Hoofdpijnklachten
Slaapfysiotherapie
Revalidatie aan huisAlgemene voorwaarden
Copyright ©2019 Fysiofiets