Ziekte van Parkinson

Parkinson is de snelst groeiende hersenaandoening ter wereld. Het wordt op fysiek vlak o.a. gekenmerkt door trillingen, stijfheid, traagheid en balansproblemen. Veranderingen in de hersenen leiden tot een tekort aan dopamine, wat symptomen veroorzaakt. Hoewel er geen genezing is, zijn er behandelingen die de symptomen kunnen verminderen en de levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Wat de persoonlijke impact van Parkinson is, ervaar ik van dichtbij. Meerdere mensen in mijn persoonlijke kring hebben de ziekte (gehad), waaronder mijn moeder die dit jaar is overleden. Sindsdien voel ik een sterke motivatie om mijn ervaring met deze neurologische aandoening, mijn ervaring vanuit de sport en als fysiotherapeut in de wijk te gaan koppelen en op deze manier iets te gaan doen voor deze doelgroep. Om een goed beeld te krijgen waar ik van meerwaarde kan zijn, wil ik graag input hebben van andere mensen die zelf ook Parkinson hebben.

Daarom ben ik op dit moment op zoek naar mensen die zich herkennen in onderstaande punten:
– Gediagnostiseerd met Parkinson
– Zit in fase 1, 2 of 3* 
– Woonachtig in Deventer
– Leeftijd tot 75 jaar
– Digitaal vaardig en heeft een e-mailadres

Ken jij iemand die een vragenlijst in wil vullen en eventueel wil deelnemen aan een interview? Graag kom ik in contact! 
Bij interesse kan gemaild worden naar Bart@fysiofiets.nl. 

Alvast bedankt!

*
fase 1: Nog geen grote impact op het dagelijks functioneren; evt. tremor meestal aan één kant van het lichaam, milde stijfheid of traagheid.
fase 2: Symptomen worden duidelijker en uitgebreider, vaak aan beide zijden van het lichaam.
fase 3: Onafhankelijkheid wordt beïnvloed. Evenwichtsproblemen en verminderde reflexen kunnen vallen veroorzaken. Kan nog steeds zelfstandig functioneren met enige hulp.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kan ik je helpen?